U srijedu navečer gledali smo preostale utakmice doigravanja za grupnu fazu Lige Šampiona. Nastupila su četiri bh. fudbalera.

Istanbul BB – Sevilla FC 1:2

Težak zadatak imao je Istanbul našeg Edina Višće protiv Seville. Gosti su poveli u 16. minuti i rezultat se nije mijenjao sve do 64. minute kada za 1:1 zabija Elia.

Minutu ranije igru je napustio Višća. Konačnih 1:2 djelo je Ben Yedder koji je pogodio u 84. minuti.

Celtic – Astana 5:0

Furiozno je Celtic večeras razbio Astanu sa 5:0. Zanimljivo mreže su mirovale prvih pola sata igre, ali je onda autogol Postinkova otvorio katastrofu Astane. I posljednji gol, onaj za 5:0 bio je autogol, ovaj put Shitova u 88. minuti utakmice.

90 minuta na poziciji stopera za domaćine igrao je naš novi reprezentativac Jozo Šimunović. U redovima Astane Srđan Grahovac ušao je u 82. minuti, a Marin Aničić nije dobio priliku za igru.

Hapoel Be'er Sheva – Maribor 2:1

Maribor našeg internacionalca Jasmina Mešanovića imao je težak zadatak u Izraelu.

Ipak, uspjeli su povesti preko Tavarsea u 10. minuti.

Odmah dvije minute poslije Izraelci poravnavaju, a u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena i postavljaju konačnih 2:1.

Mešanović je u 74. minuti na terenu zamijenio upravo strijelca Tavaresa.

Olympiakos – Rijeka 2:1

Rijeka našeg internacionalca Zorana Kvržića gostovala je Olympiakosu.

Kvržić zbog povrede aduktora na posljednjoj utakmici protiv Dinama nije konkurisao za ovaj meč, što su hrvatski mediji okarakterisali kao veliki hendikep za Rijeku.

Grci su bili bolji protivnik, ali Rijeka preko sjajnog Hebera pogađa za 0:1 u 41. minuti prvog poluvremena.

Ipak, bolja igra Olympiakosa je nagrađena u 66. i 93. minuti za preokret od 2:1.

Jučer su još nastupili Ibrahim Šehić koji je sa Qarabagom savladao Kopenhagen sa 1:0 i Ermin Bičakčić čiji je Hoffenheim izgubio kući od Liverpoola sa 1:2. Šehić je bio standardan, dok je Bičakčić odigrao prvih 50 minuta meča.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.