Izabranici Sakiba Malkočevića slavili s 2:1

U drugom prijateljskom susretu kadetskih selekcija BiH i Azerbejdžana, koji je odigran danas u Zenici, pobijedio je bh. tim sa 2:1.

Reprezentacija BiH do prednosti dolazi u 4. minuti. Mujić je odlično prošao po desnoj strani i ubacio loptu na peterac gdje se najbolje snašao Šavija i pogodio za 1:0.

Gosti su priliku za izjednačenje imali u 14. minuti, ali je Dizdarević zaustavio šut kapitena Azerbejdžana Valizadea, dok je odbijenu loptu Maharramov poslao pored gola.

Prednost bh tima udvostručena je u 17. minuti. Turanjanin je kroz sredinu proigrao Šaviju koji snažnim šutem sa ivice šesnaesterca šalje loptu u mrežu.

Hasić je u 28. minuti izveo udarac iz ugla, a najviši u skoku bio je Turanjanin čiji šut golman Azerbejdžana izbacuje u korner.

U 2. minuti nastavka odličnu priliku je imao rezervista Šarić kada je krenuo sam ka protivničkom golu, ali je Arazli zaustavio njegov pokušaj. Pokušao je i Stanić u 46. minuti iskosa sa desne strane, ali je Arazli još jednom bio na visini zadatka.

Gosti u 60. minuti smanjuju prednost naše selekcije na 2:1, a strijelac je bio Valizade nakon asistencije Gurbanova.

Nakon dodavanja Đokanovića u 78. minuti, Varešanović je pokušao sa oko 15 metara, ali je lopta otišla pored gola. To je bila i posljednja prilika na utakmici.

Prvi meč ovih selekcija koji je odigran prije dva dana, završen je neriješenim rezultatom 0:0.

Bosna i Hercegovina-Azerbejdžan 2:1 (2:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Armin Đulić.

Sudije asistenti: Zerin Bajrambašić, Damir Begić.

Četvrti sudija: Din Pripoljac.

Golovi: 1:0 Šavija (4’), 2:0 Šavija (17’), 2:1 Valizade (60’).

Žuti kartoni: Spahić (BiH), R. Abdullazade (Azerbejdžan).

BiH: Belmin Dizdarević, Dino Islamović, Stefan Rankić, Edin Mujić, Ajdin Hasić, Nemanja Nikolić, Andrej Đokanović, Elvir Muminović, Amar Spahić, Stefan Šavija, Nikola Turanjanin. Igrali su još: Kristijan Stanić, Dragan Matković, Armin Šarić, Đorđe Jovičić, Dal Varešanović, Asim Muratović, Toni Anić, Amar Muslić, Nikola Stanišić, Ivor Krešić.

Selektor: Sakib Malkočević.

Azerbejdžan: Ayhan Arazli, Murad Mammadov, Elnur Ibrahimov, Samir Gurbanov, Sabuhi Abdullazade, Ali Mursalov, Turan Valizade, Ilkin Aliyev, Mahammad Maharramov, Mehdi Tahirov, Khaval Muradov. Igrali su još: Javid Aliyev, Rufat Abdullazade, Asaf Aliyev, Jevhun Nuriyev.

Selektor: Mirbaghir Isayev.

(Reprezentacija.ba)