Stoper Sarajeva uoči gradskog derbija sa Željezničarom

Stoper FK Sarajevo, Saša Novaković, smatra da je pobjeda u gradskom derbiju nad Željezničarom najbolji način da se on i njegovi saigrači izvuku iz problema u koje su zapali na početku sezone.

“Pripremamo se najbolje što možemo. Imamo dobru priliku u subotu da se vratimo na pobjednički kolosijek, poslije dvije lošije utakmice u posljednjim sedmicama. Sigurno je da imamo kvalitetnu ekipu i to moramo pokazati. Ušli smo u probleme na početku sezone, koje smo sami sebi napravili i sami se moramo izvući iz tih problema, a najbolji način za to je pobjeda i dobra igra”, rekao je Novaković, osvrnuvši se potom na ekipu Željezničara.

“Gledao sam utakmicu protiv Borca i smatram da je Željezničar pokazao određen karakter obzirom da su se vratili iz negativnog rezultata, ali nisu pokazali naročito kvalitetnu igru i vjerujem da imamo dobru priliku da dođemo do pobjede, naravno uz pomoć naših navijača”.

Novaković je u dresu FK Sarajevo odigrao četiri gradska derbija, u kojima ne zna za poraz.

“Moja velika želja je da dođemo do pobjede u subotu. Dat ću sve od sebe za to i uz borbu od prve minute vjerujem da to možemo uraditi. Posljednji derbi je bio sjajan za nas, jedno od najljepših iskustava za mene i nadam se da ćemo ponoviti i u subotu takav rezultat”, zaključio je Novaković.

Utakmica između Sarajeva i Željezničara je na rasporedu u subotu na Olimpijskom stadionu “Asim Ferahtović-Hase” s početkom od 20 sati.

(Reprezentacija.ba)