U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u Zenici odigrala neriješeno 0:0 u prvom prijateljskom susretu sa selekcijom Azerbejdžana, javlja Fudbalski savez BiH.

Prvu priliku bh tim je imao u 5. minuti  kada je Stanić proigrao Mujića u kaznenom prostoru Azerbejdžana, ali je pokušaj krilnog igrača naše reprezentacije izblokiran. Stanić je u 20’ pokušao sa ivice šesnaesterca, a lopta je otišla preko gola.

Do kraja prvog dijela igre nije bilo prilika i rezultat se nije mijenjao.

Na otvaranju drugog poluvremena Mujić je imao odličnu priliku, ali je bio neprecizan sa oko 15 metara, dok je u 44. minuti Turanjanin pogodio stativu.

U 52. minuti Mujić je prošao po desnoj strani i ubacio za Turanjanina koji šalje loptu iznad prečke, a samo minutu poslije ni Šavija nije bio precizan kada je šutirao sa ivice kaznenog prostora.

Azerbejdžan je u 54. minuti imao priliku preko kapitena Valizadea koji glavom loptu šalje preko gola.

Bh reprezentativci su u 64. minuti istrčali odličnu kontru kada se Šavija oslobodio čuvara i pokušao iskosa sa lijeve strane, sa desetak metara, no lopta je prošla pored stative.

Turanjanin je priliku imao i u 78. minuti, ali je još jednom loptu poslao visoko iznad gola i ostalo je 0:0.

Igrač Stefan Šavija je rekao: „U drugompoluvremenu smo se više trudili i mislim da smo bili bolji u tom dijelu. Šteta što nismo postigli pogodak. Moraćemo da popravimo realizaciju i potrudimo se da u srijedu ostvarimo pobjedu.“

Slično razmišlja i Nikola Turanjanin:  „Imali smo nekoliko šansi, ali ostaje žal što ih nismo iskoristili. Vjerujem da ćemo u srijedu biti bolji i pobjedom zaključiti ovu reprezentativnu akciju.“

Drugi meč ove selekcije će odigrati u srijedu, 16. avgusta u 10:00 sati u zeničkom Trening kampu.

Bosna i Hercegovina-Azerbejdžan 0:0

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Azem Karić.

Sudije asistenti: Emir Delić, Igor Popović.

4. sudija: Vedad Berbić.

Žuti kartoni: Muminović, Jovičić (BiH), Baghirov (Azerbejdžan).

Bosna i Hercegovina: Luka Kačavenda, Asim Muratović, Dino Islamović, Dragan Matković, Stefan Rankić, Edin Mujić, Armin Šarić, Kristijan Stanić, Andrej Đokanović, Amar Spahić, Ivor Krešić. Igrali su još: Ajdin Hasić, Toni Anić, Nemanja Nikolić, Elvir Muminović, Stefan Šavija, Nikola Turanjanin, Dal Varešanović, Nikola Stanišić, Đorđe Jovičić, Amar Muslić. Selektor: Sakib Malkočević.

Azerbejdžan: Ayhan Arazli, Sarian Omarov, Javidan Rahimli, Murad Baghirov, Elnur Ibrahimov, Samir Gurbanov, Sabuhi Abdullazade, Ali Mursalov, Turan Valizade, Vusal Asgarov, Mahammad Maharramov. Igrali su još: Javid Aliyev, Jevhun Nuriyev, Rufat Abdullazade, Mehdi Tahirov, Asaf Aliyev, Abbas Abbasov, Ilkin Abiyev. Selektor: Mirbaghir Isayev.