Trener Željezničara uoči meča s Borcem

Željezničar će u okviru 4. kola Premijer lige BiH dočekati ekipu Borca, a tim povodom danas je održana konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Admir Adžem i novo pojačanje tima Saša Kajkut.

“Sutra nas očekuje prva derbi utakmica sa ekipom koja nije bila tu prošle godine. Bit će teško, imaju dobru atmosferu, grad se podigao, ponovo se priča o Borcu. Znamo da imaju dosta iskusnih igrača, da su dobro složena ekipa, da imaju neugodnih bočnih igrača koji su brzi. Isto tako znamo da i mi imamo dosta kvalitetna rješenja koja mogu odraditi zadatak i ostvariti cilj, a to je pobjeda”, kazao je Adžem dodavši:

“Bitno je da znamo šta radimo. Ja sam došao dan pred prvenstvo, poznavajući raspored koji imamo pokušao sam u tri prva kola dobiti što više informacija o svakom igraču pojedinačno. Jedini način za to je da igrač igra. Ova liga će biti dosta zahtjevna, ovdje nema laganih utakmica, zato je utakmica protiv Viteza bila teška. Došli su s namjerom da se odbrane. Ja isto tako znam da je problem bh. fudbala pozicioni napad, a to je dublja tema, jer u omladincima već ekipe igraju na kontranpade. Filozofija Želje je stvaranje igre. Moramo to uraditi, neće biti lako, ali da bi uhvatili korak s Evropom moramo to početi sad”.

Kajkut je istakao zadovoljstvo što je postao dio velikog kluba kakav je Željezničar.

“Mogu samo reći da mi je izuzetno drago što sam postao dio ovog velikog kluba. Nastojat ću da opravdam povjerenja stručnog štaba i uprave i dati sve od sebe da ostvarimo što bolje rezulate”, istakao je Kajkut.

Utakmica se igra u subotu od 20:30 sati.

(Reprezentacija.ba)