Selektor ženske juniorske reprezentacije BiH sretan zbog izborenog opstanka u A diviziji

Selektor ženske juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo sretan je zbog današnje pobjede selekcije BiH nad Grčkom, kojom su reprezentativke BiH izborile opstanak u A-diviziji, javlja Fena.

Reprezentacija BiH je nakon tri poraza u grupnoj fazi te jednog u osmini finala danas u meču za plasman od devetog do 16. mjesta na Evropskom prvenstvu za igračice do 18 godina u Mađarskoj pobijedila selekciju Grčke sa 80:65. Ovom pobjedom su ujedno i osigurale opstanak u najjačoj diviziji evropske košarke, što je bio prvi cilj.

“Uspjeli smo ostvariti opstanak u A-diviziji s najmlađom ekipom na prvenstvu. Mnogi nisu vjerovali u nas, ovo je tim koji ima budućnost, pokazali su zavidan nivo zrelosti onda kada je bilo najpotrebnije. Ova pobjeda za nas je kao da smo igrali finale”, kazao je Lojo.

Ističe da su košarkašice BiH u grupnoj fazi za protivnike imale renomirane timove, selekcije Francuske, Italije i Belgije a u osmini finala Češku koja važi za jednog od favorita za zlatnu medalju.

“Realno, nismo tu imali nekih velikih šansi, ali manje od 24 sata nakon toga smogli smo snage i zaista smo ostavili srce na parketu da ostvarimo taj naš prvobitni cilj, a to je opstanak u A-diviziji”, ističe selektor bh. tima.

Do kraja prvenstva, kako kaže, košarkašice BiH igrat će rasterećeno i pokušati da ostvare što bolji plasman.

(Reprezentacija.ba)