Košarkaši BiH igraju susret trećeg kola pretkvalifikacija za SP protiv Armenije

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Skenderiji dočekuje Armeniju u susretu trećeg kola pretkvalifikacija za SP.

Poslije dva odigrana meča Armenija je na maksimalnom učinku od četiri boda, do kojih je došla uvjerljivim domaćim pobjedama nad Slovačkom (75:61) i Švedskom (82:69).

BiH je pak zabilježila pobjedu i poraz i ima bod manje.

Nakon što su pretrpjeli poraz na gostovanju kod Švedske (73:81), izabranici Duška Vujoševića na domaćem parketu slavili su protiv Slovačke (84:71).

Selektor našeg tima se nada da će sve završiti dobro, iako, kako kaže, Armenija ima nekoliko veoma dobrih igrača koji studiraju u Americi.

“Armenija je neko ko počinje i ko je novi na toj košarkaškoj mapi Evrope. Međutim, imaju puno igrača koji studiraju u Americi. Imaju trojicu koji posjeduju američki pasoš, a tu je još nekoliko veoma dobrih igrača koji studiraju u Americi na ozbiljnim univerzitetima. Igraju sa velikom energijom, dobili su Slovačku i Švedsku i to ubjedljivo. Stoga dolaze sa velikim samopouzdanjem. Međutim, igrali su u pravom domaćinskom ambijentu, a nadam se da će ovdje moći da vide obrnutu sliku, da igraju u gostima pred punim tribinama”, kazao je Vujošević, te dodao:

“Vrlo teška utakmica za nas, jer imaju, prije svega, zahvaljujući Amerikancima, kvalitetan sastav. Posjeduju znatno veći kvalitet nego ime. Njihovi rezultati su iznenađenje samo za nekoga ko na prvi pogled sagleda njihov kvalitet. Spremni smo za taj meč, nadam se da će se neka tenzija koja se već osjeća pretvoriti u nešto čime se dobijaju utakmice. Da neće biti pritisak koji otežava našu igru. Očekujem veliku podršku ovom mladom timu i nadam se da će na kraju sve biti dobro”.

Utakmica počinje u 20 sati.

Podržimo ovu sjajnu generaciju na putu ka kvalifikacijama.

(Reprezentacija.ba)