Šimunović dobar u Ligi Šampiona

Zbog toga jer se već uveliko nalaze u takmičarskoj formi uvijek je nezgodno kada u pretkolima europskih takmičenja igrate protiv skandinavskih klubova.

Tako je večeras bilo i škotskom Celticu koji je ugostio norveški Rosenborg u trećem pretkolu Lige Šampiona i remizirao 0:0.

Najzanimljivije sa Celtic Parka za publiku u Bosni i Hercegovini je da je Jozo Šimunović odigrao dobrih 90 minuta za Celtic.

Novi stoper reprezentacije BiH u nekoliko navrata odlično je otklonio opasnosti pred svojim golom.

Za one koji ne znaju Jozo Šimunović (22) rođeni je zagrepčanin, čiji su roditelji iz Jajca. Nakon što je 1.91 m visoki stoper briljirao u mladim selekcijama Dinama i Hrvatske  godine prešao je 2015. u Celtic za 7.5 miliona eura. U Škotskoj se već okitio svim trofejima.

Odlučio je kako neće igrati za A tim Hrvatske, te da će prihvatiti poziv Mehmeda Baždarevića, a FIFA mu je 25. jula 2017. godine i zvančno dala zeleno svjetlo da nosi dres BiH.

– S 22 godine još je dječak, a razvija se jako dobro. Ima sve potrebne kvalitete i, naravno, treba još napredovati, ali ako ste vrhunski klub želite nekoga poput njega – rekao je za Šimunovića njegov trener iz Celtica Brendan Rodgers.

(Reprezentacija.ba)