U utakmici za treće mjesto poraženi od turskog Altinordua

Juniori Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo okončali su svoje učešće na ovogodišnjem izdanju CEE CUP-a u Pragu, turnira koji tradicionalno okuplja ponajbolje omladinske ekipe uzrasta do 19 godina iz centralne i istočne Evrope.

U prvoj fazi turnira bordo juniori su grupu “C” završili na prvom mjestu. Na početku takmičenja remizirali su sa FC Nitra (Slovačka) odigravši 0:0, dok su u odlučujućoj utakmici za daljnji plasman pobijedili Leicester City iz Engleske rezultatom 2:0.

U polufinalnom susretu, izabranici Dženana Uščuplića upisali su poraz od Evertona (6:0), a turski Altinordu FK bio je bolji od njih u utakmici za treće mjesto. Pomenuti susret je završen rezultatom 2:1 u korist turskog kluba.

Juniori bordo kluba odigrali su tako četiri izuzetno jake utakmice u raspodu od pet dana, te su zauzeli četvrto mjesto u konkurenciji od 12 klubova.

Podsjećamo, pored FK Sarajevo na ovom turniru ove godine učestvovali su još FC Nitra (Slovačka), Leicester City FC (Engleska), Academia Sport (Rumunija), Academy Pandev (Mađarska), Gyori FC (Mađarska), Slavia Prag (Češka Republika), Altinordu (Turska), AC Sparta (Češka Republika), FC Burnley (Engleska), Everton (Engleska) i Prostars FC (Kanada).

(Reprezentacija.ba)