Projekat vraćanja KK Bosna u vrh bh. košarke

Predstavnici Košarkaškog kluba Bosna Royal i kompanije Turkish Airlines su danas u Sarajevu potpisali sponzorski ugovor u trajanju od godinu kojim će sarajevski klub dobiti podršku renomirane aviokompanije koja je jedan od najvećih partnera košarkaških takmičenja Starog kontinenta, javlja Anadolu Agency (AA).

Damir Krupalija, direktor KK Bosna Royal istakao je ovo izniman dan za sarajevski klub i da je potpis ugovora sa kompanijom kao što je Turkish Airlines veliki iskorak za sve njih.

“Nadam se da će ovo dati dodatni vjetar u leđa našem klubu u nadi da napravimo iskorak kako rezultatski unutar BiH, tako i na evropskoj sceni gdje se vraćamo nakon sedam – osam godina”, kazao je Krupalija.

Izrazio je nadu da će povjerenje koje je ukazala kompanija Turkish Airlines dati i ostalim kompanijama i institucijama u BiH razlog da se priključe projektu vraćanja KK Bosna u sam vrh bh. košarke.

Ugovor između KK Bosna Royal i Turkish Airlines je potpisan na godinu dana uz mogućnost produženja saradnje, a na konferenciji za medije nisu govorili o detaljima istog, navodeći da je riječ o poslovnoj tajni.

“Ovo će nama biti značajna pomoć ove sezone u ispunjavanju naših ciljeva”, rekao je Krupalija.

Enis Šoškić, predstavnik Upravnog odbora KK Bosna podsjetio je na tešku situaciju u kojoj se klub nalazio svih ovih godina, ali da je nakon svega uspio “isplivati na površinu”.

“Ta površina nam daje za pravo da razmišljamo i o visinama. U te visine će nas Turkish Airlines povesti, ne sumnjamo u to. To je jedan pravi partner na tom putu i činjenica jeste da definitivno zajedno možemo ostvariti te visine”, rekao je Šoškić koji se zahvalio predstavnicima kompanije što su prepoznali brend KK Bosna.

Halit Levent Sirin, marketing menadžer Turkish Airlinesa za BiH podsjetio je da je ta kompanija prije dvije i po godine potpisala sponzorski ugovor sa FK Sarajevo istakao da je to bio samo početak podrške te aviokompanije sportu na ovim prostorima.

“Osvrnemo li se na tradicionalne historijske i kulturne veze između Turske i BiH, možemo reći da Sarajevo nikada nije bilo obična destinacija za nas u Turkish Airlinesu. Iz tih razloga odlučili smo učitniti nešto kako bismo na ovim prostorima probudili duh košarke kao sporta sa već postojećom tradicijom. Nakon pauze od nekoliko godina KK Bosna će ponovo izaći na evropsku scenu i igrati utakmice u FIBA-inoj Ligi prvaka i Drugoj diviziji Aba lige. Nadamo se da će ovaj sponzorski ugovor polučiti dobre rezultate za obje strane”, rekao je Sirin.

Jusuf Jamakosmanović, regionalni predstavnik marketinga Turkish Airlinesa za BiH istakao je da je ovo za KK Bosna i Turkish Airlines poseban dan.

“Nakon dugo vremena KK Bosna će nastupati u Evropi i nama je zadovoljstvo i čast što će baš na taj put, Turkish Airlines njih povesti. Košarkaši KK Bosna Royal će na svoje prvo putovanje u septembru letjeti avionom Turkish Airlines”, rekao je Jamakosmanović.

Turkish Airlines je inače, jedan od najvećih avioprevoznika na svijetu. Osim toga, ova kompanija je itekako poznato ime u svijetu sporta. pogotovo kada se radi o fudbalu i košarci.

KK Bosna Royal će učestvovati u septembarskim kvalifikacijama za FIBA-inu Ligu prvaka, a prvi protivnik sarajevskim Studentima u ovom takmičenju biće njemački MHP Reisen Ludwigsburg.

(Reprezentacija.ba)