Željezničar u četvrak igra revanš utakmicu drugog pretkola Europa lige
Fudbaleri Željezničar otputovali su u Stockholm gdje će igrati revanš 2. pretkola Evropske lige protiv ekipe AIK-a, prenosi Fena.

Izabranici Slavka Petrovića pokušat će iznenaditi favorizovanog protivnika protiv kojeg su prošle sedmice na ”Grbavici” odigrali meč bez golova.

Petrović je pred odlazak u Stockholm izjavio da u revanšu od prvog minuta očekuje ofanzivu i pritisak domaćeg tima, ali da takva igra AIK-a može otvoriti prostor za kontranapade igrača Željezničara.

– Znamo da će AIK na svom terenu igrati dosta ofanzivnije i da će od početka vršiti veliki pritisak, ali to znači da će i njihova zadnja linija igrati dublje nego na Grbavici, tako da ćemo mi preko bočnih pozicija tražiti šansu – rekao je šef struke FK Željezničar.

Igrač Željezničara Siniša Stevanović ističe da Željezničar u Stockolm putuje s istim ciljem kao u revanšu prvog pretkola protiv crnogorske Zete.

– Cilj nam je sti kao na revanšu protiv Zete u Podgorici, a to je da postignemo gol u gostima koji bi nam mnogo značio u tom meču – naglasio je Stevanović.

Željezničar će igrati revanš susret protiv AIK-a u četvrtak, 20. jula u 19.00 sati.

(Reprezentacija.ba)