Željezničar bi ukoliko prođe švedski AIK igrao protiv Brage u trećem pretkolu

Naporima FK Željezničar svi infrastrukturni zahtjevi inspekcije UEFA-e su ispunjeni još prije kvalifikacije, te je krovna kuća evropskog fudbala odobrila eventualno igranje trećeg pretkola Europa lige, javlja zvanična stranica FK Željezničar.

– Drago mi je da je UEFA prepoznala napore FK Željezničar na unaprijeđenju infrastrukture, iako je Stadion Asim Ferhatović Hase prijavljen za treće pretkolo, ipak su pozitivno odgovorili danas na naš upit da se eventualna utakmica treceg pretkola protiv Brage odigra na Grbavici. Pozitivno su odgovorili zbog ispunjenja u kratkom periodu svih zahtjeva inspekcije UEFA-e koja je bila u junu, te odlične organizacije utakmica. Ovim putem se ispred FK Željezničar zahvaljujem navijačima na fantastičnoj atmosferi, korektnom navijanju i poštivanju svih propisa UEFA-e. Nadamo se prolazu u treće pretkolo i novom spektaklu na našem stadionu, kazao je generalni sekretar Kluba, Amer Duvnjak.

Prethodne dvije evropske utakmice Plavi su igrali na svom stadionu, a atmosferu koju su pravili domaći navijači su prenijeli mnogi portali u regionu.

Podsjetimo, revanš susret drugog pretkola između AIK-a i Želje na rasporedu je u četvrtak u 19 sati.

(Reprezentacija.ba)