Na Koševu do kraja prelaznog roka očekuju još jedno ili dva pojačanja

Dolazak Emira Spahića je nerealna opcija, potvrdili su čelnici Fudbalskog kluba Sarajevo. Sa “Koševa” ipak poručuju da za njih još nije završen prelazni rok, te da bi u naredna dva dana “bordo” tim trebalo da bude pojačan za jednog ili dvojicu fudbalera, pišu Nezavisne.com.

Dok se igrači polako oporavljaju od šokantnog ispadanja iz Europa lige od moldavske Zarije, navijači koševskog premijerligaša koji su vidno nezadovoljni trenutnim igračkim kadrom se nadaju da će se četi Mehmeda Janjoša u ovoj sedmici pridružiti neko novo lice. Najveća želja je nekadašnji ljubimac navijača Miloš Stojčev, koji je potvrdio da bi se rado vratio u Sarajevo te da postoji kontakti sa čelnicima kluba.

“Prelazni rok još traje i za nas nije gotov. Što se Stojčeva tiče, priča još nije završena. Očekujem da će biti pojačanja, u ovih nekoliko dana će se znati mnogo više informacija. Želimo što ozbiljnije krenuti u prvenstvo”, kaže predsjednik Odbora direktora FK Sarajevo Alen Hujić.

Najveća kočnica povratka igrača Atromitosa na “Koševo” jesu njegova visoka primanja u grčkoj ekipi, čiji čelnici ovog ofanzivnog veznjaka ponovo želi da pošalju na posudbu. Uz njega, najviše se spekulira i o povratku Amera Dupovca, koji je postao slobodan igrač nakon što je napustio ekipu Splita.

Hujić se dotakao i medijskih spekulacija koje se pojavljuju posljednjih dana, a tiču se novih odlazaka iz kluba. Najviše se govori o kapitenu Marku Mihojeviću i Nerminu Crnkiću.

“Zasad su svi tu. Tu smo gdje smo, zvaničnih ponuda za naše igrače još nema. Spremamo se za premijeru sa Zrinjskim i nadam se da ćemo pobjedom otvoriti novu sezonu”, istakao je Hujić, koji je zatim nastavio:

“Naše ambicije su jasne, a to su trofeji. Mislim da je vrijeme da jedan od njih ponovo dođe na naš stadion.

Fudbaleri Sarajeva će novu sezonu Premijer lige otvoriti u nedjelju, kada će u okviru prvog kola ugostiti aktuelnog prvaka BiH, ekipu Zrinjskog, koji u srijedu čeka revanš susret 2. pretkola Lige šampiona. Utakmica na “Koševu” je zakazana za 20 sati.

(Reprezentacija.ba)