Sloboda danas igra prijateljski meč sa Radnikom iz Bijeljine

Posljednju pripremnu utakmicu tokom boravka na Kupresu nogometaši tuzlanske Slobode odigrat će danas u Tomislavgradu protiv Radnika iz Bijeljine, javlja Fena.

 Prije četiri dana Tuzlaci su u Mostaru odigrali 1:1 protiv Zrinjskog, a želeći kompenzirati neodigrani susret s GOŠK-om iz Gabele, izabranici Vlade Jagodića jučer su vanredno odigrali utakmicu s ekipom federalnog drugoligaša Šujice, članom grupe Jug.

Susret je okončan rezultatom 19:0, s tim što su 75 minuta na terenu proveli igrači s manjom minutažom iz susreta sa Zrinjskim, dok su kandidati za startni sastav u Premijer ligi BiH igrali zadnjih 15 minuta.

Golove su postigli: Edis Smajić 4, Sulejman Krpić 3, Anel Husić, Almedin Zilkić, Dino Hodžić i Nedim Omerović po 2, te Ismar Tandir, Vladimir Grahovac, Ismar Hairlahović i Amer Ordagić po jedan gol.

Nakon Krpića, Tuzlacima se priključio još jedan novi igrač. Riječ je o Novosađaninu Milanu Ćulumu (23), igraču na poziciji zadnjeg veznog, koji je protekle sezone nastupao za beogradski Rad (35 utakmica, 4 gola), a ranije za Željezničar, Radnik (Surdulica), Radnički (Niš), Radnički (Kragujevac), OFK Beograd i ruski Volgar (Astrahan).

Ćulum je potpisao jednogodišnji ugovor s „crveno-crnima“, s mogućnošću produženja za još godinu.

Današnja utakmica Sloboda – Radnik igra se od 17.30 sati.

(Reprezentacija.ba)