Kapiten Slobode potvrdio da ne odlazi iz kluba

Ekipa Slobode na Kupresu će danas odigrati prvu pripremnu utakmicu, a protivnik je GOŠK iz Gabele.

Bit će ovo dobra prilika da sastav Vlade Jagodića pokaže da li je spreman za novi šampionat, odnosno, da li je Liga za prvaka realno ili nerealno očekivanje Tuzlaka.

Igrač koji nosi najveći teret odgovornosti “crveno-crnih” bez sumnje je kapiten Amer Ordagić.

“Tokom prvog dijela priprema u Tuzli, uradili smo sve što je stručni štab zamislio. Otišlo je dosta igrača, ima dosta novih. Vjerujem da ćemo se na Kupresu uigrati i da će se do prvenstva sve sklopiti po našim željama. Ovo je završna faza priprema, dosta bazirana na tehničkim detaljima”, kaže Ordagić za Fenu.

U medijima se njegovo ime najčešće spominje u kontekstu nastavka karijere u nekom drugom klubu, primarno u inozemstvu. Najčešće su to informacije bez konkretne podloge, što priznaje i trenutno najbolji igrač tima s Tušnja.

“I dalje se o tome priča kao da ću sutra otići iz Slobode. Reći ću da u vezi mog transfera za sada nema ništa novo. Više puta sam rekao da imam s upravom dogovor da odem ako se ukaže dobra prilika i za mene i za Slobodu. Ali, trenutno sam na Tušnju i samo o tome razmišljam. Odlazak za sada nije realnost”, zaključio je kapiten Tuzlaka u razgovoru za Fenu.

(Reprezentacija.ba)