Selektor prokomentarisao Gillijevu suspenziju

Pomoćni trener reprezentacije Bosne i Hercegovine Stephane Gilli je odlukom Nogometnog saveza BiH razriješen dužnosti do kraja kvalifikacionog ciklusa nakon što je na meču protiv Grčke u samoodbrani izbio zub grčkom reprezentativcu Gianniotisu.

Selektor naše selekcije Mehmed Baždarević je u razgovoru za portal Klix.ba istakao da Gilli zaslužuje kaznu za ono što je uradio, ali da javnost treba da zna i drugu stranu priče.

“Insistiram da svi znaju da se radi o izuzetnom čovjeku i sportisti te jednom pravom pedagogu. Ali Bože moj. Kada napraviš grešku, stigne i suspenzija, koja neće poremetiti ništa u radu stručnog štaba. Stephane će pomoći koliko mogne. Već smo spremili neke stvari za kompletan ciklus, tako da neće biti problema”, rekao je Baždarević.

Selektor Zmajeva je poručio da će Gilli nedostajati kao čovjek koji se u velikoj mjeri investirao u rad reprezentacije, a da to igrači najbolje znaju.

“Ponovit ću njegove riječi ‘toliko sam zavolio bh. reprezentaciju da sam napravio takvu glupost’. Nikad nije mogao ni pomisliti da će se tako nešto dogoditi. Kako on sam kaže ‘kažnjen sam sam od sebe’. Nadam se da će ljudi iz FIFA-e zaduženi za disciplinske mjere gledati sve parametre i pravilno odlučiti. Nadam se i da neće biti nikakvih pritisaka, a neka izreknu kaznu koju je zaslužio”, dodao je Baždarević.

Selektor je zabrinut i za sudbinu Edina Džeke te Muhameda Bešića, kojima također prijeti suspenzija.

“Strah me za njih dvojicu, ali i za teren. Međutim, svi govore o nekim našim kaznama, a niko ne govori o provokacijama i suđenjima. Jednom sam govorio o suđenju i odmah sam bio suspendovan. I ne smijem više da govorim. Želio sam da Grke kaznimo na zelenom polju, a ne poslije utakmice”, podvukao je Baždarević, koji je dodao da će u narednom periodu ići gledati prijateljske utakmice potencijalnih reprezentativaca.

(Reprezentacija.ba)