Trener Širokog Brijega optimističan

Nogometaši Širokog Brijega u četvrtak će na svom stadionu dočekati kazahstansku ekipu Ordabasy u prvom pretkolu Europa lige, a po riječima trenera Gorana Sablića, njegova ekipa je spremna i s nestrpljenjem iščekuje novi nastup u Evropi, javlja Fena.

“Dobro smo odradili pripreme i zadovoljan sam kako ekipa izgleda. Na pragu smo onoga kako želim da moja ekipa igra, da smo mirni u posjedu i agresivni kad izgubimo loptu”, kazao je Sablić na konferenciji za novinare.

Široki je u dosadašnjem dijelu priprema za novu sezonu odigrao samo jednu prijateljsku utakmicu protiv Željezničara (1:1), dok je Ordabasy u punom takmičarskom pogonu s obzirom na to da je kazahstansko prvenstvo stiglo već do 19. kola.

“Bilo bi bolje da smo imali još nekoliko pripremnih utakmica, ali situacija je takva kakva je. Što se tiče našeg protivnika, radi se o iskusnoj ekipi koja ima dosta reprezentativaca i stranaca, i sigurno nas očekuje teška utakmica”, dodao je Sablić.

Iako je, po njegovom mišljenju, Ordabasy blagi favorit, Sablić smatra kako Široki nije bez šansi za prolaz.

“Kući moramo napraviti povoljan rezultat kako bismo u revanšu imali realne šanse za prolazak. Dosta sam ih analizirao i mislim da se može igrati protiv njih. Odlučivat će detalji i zato ćemo sutra morati odigrati pametno”, poručio je trener ekipe s Pecare.

Iskusni defanzivac Širokog Josip Barišić smatra kako bi činjenica da Široki nije favorit mogla odgovarati njegovoj ekipi.

“Možda je i bolje što nismo favoriti da nam se ne bi dogodilo kao prošle godine kada smo ispali od malteške Birkirkare. Treninge smo odradili maksimalno i sada svi s nestrpljenjem očekujemo prvu službenu utakmicu u novoj sezoni”, istaknuo je Barišić.

Utakmica Široki Brijeg – Ordabasy igra se u četvrtak s početkom u 20:30 sati na stadionu Pecara.

(Reprezentacija.ba)