Neviđen gest bh. reprezentativca

U sinoćnjem susretu između Philadelphie Union i DC Uniteda (1:0), bh. reprezentativac Haris Medunjanin oduševio je nogometni svijet.

Nije to uradio igrom, pogotkom ili asistencijom, već neviđenim fair-play potezom.

Naime, u jednom je trenutku utakmice igrač gostiju Luciano Acosta isključen je nakon prekršaja na Medunjaninom, koji je potom prišao sudiji i priznao mu da kontakta nije bilo, nakon čega je ovaj promijenio svoju odluku.

“Uvijek sam pošten. Želim pobijediti i trudim se, ali ne želim pobijediti na prljav način, nepošteno”, rekao je Medunjanin poslije meča i detaljnije pojasnio samu situaciju, koja se desila u 74. minuti.

“Otišao sam do sudije i pitao me: ‘Je li te udario?’ Odgovorio sam mu ‘Ne, nije me udario, mislim da me samo odgurnuo’. Zato mislim da to nije bilo za crveni karton.”

Iako je njegov tim pretrpio poraz, oduševljen Medunjaninovim potezom bio je i trener DC Uniteda Ben Olsen.

“Jako poštujem takav potez. On je klasan igrač i veliki čovjek”, rekao je Olsen.

Medunjaninovi saigrači su se pak našalili na njegov račun.

“Vjerojatno želi osvojiti nagradu za fair-play ili tako nešto”, rekao je kapitan Philadelphije i američki reprezentativac Alejandro Bedoya, dok se bivši igrač Milana i defanzivac SAD-a Oguchi Onyewu nadovezao:

“Ne znam jesu li Haris i sudac ili Haris i Acosta zapravo najbolji prijatelji. Možda večeras izlaze zajedno van pa si nisu htjeli stvoriti neke napetosti!”

(Reprezentacija.ba)