Defanzivac FK Sarajevo zadovoljan protivnikom u prvom pretkolu Europa lige

Fudbaleri Sarajeva na Jahorini se pripremaju za nastup u prvom pretkolu Evropske lige, javlja Fena.

Voljom žrijeba koji je jučer obavljen u Nyonu, Sarajevo u prvom pretkolu igrati protiv moldavske Zarije, vjerovatno najtežeg mogućeg protivnika u toj fazi takmičenja.

Pomoćni trener FK Sarajevo Zijad Švrakić ističe da je stručni štab ”bordo” tima veoma zadovoljan pripremama i vremenskim uslovima na Jahorini.

“Momci su do sada radili odlično. Povreda nema, umora je bilo, ali ništa strašno. Danas su svi igrači trenirali i sve je prošlo kako treba. U petak igramo meč protiv Krupe na kojem ćemo malo bolje sagledati stanje u ekipi s obzirom na to da smo od kraja Premijer lige izgubili pet igrača”, rekao je Švrakić.

Dodao je da je prvi cilj Sarajeva u Evropi ostvariti dobar rezultat u Moldaviji, a zatim ostvariti plasman u naredno kolo takmičenja.

“Već smo imali priliku analizirati neke aspekte igre Moldavaca, danas ćemo to ponovo gledati s igračima. Mali problem je putovanje jer ćemo puno vremena provesti na aerodromima, ali vjerujemo da nas to neće spriječiti da ostvarimo dobar rezultat”, rekao je Švrakić i dodao da ekipa radi na dovođenju novih pojačanja.

Defanzivac FK Sarajevo Saša Novaković istaknuo je da je ekipa uspješno privela kraju prvi dio priprema u kojem su igrači radili najviše na fizičkoj snazi, te da nije zadovoljan protivnikom kojeg je njegov tim dobio voljom žrijeba.

“Za prvi evropski meč nećemo se moći sto posto spremiti jer je kratak period za pripreme, ali idemo polako ka tom cilju. Mislim da smo u žrijebu dobili najtežeg protivnika. Zaria je na papiru slabiji protivnik, ali to ništa ne znači”, naglašava Novaković.

FK Sarajevo će danas imati video analizu moldavskog tima na osnovu koje će se upoznati o načinu igre narednog protivnika.

Krilni igrač Bordo tima Anel Hebibović nada se da će svi igrači Sarajeva biti spremni za duel s Moldavcima.

“Nadam se da ćemo biti potpuno spremni za prvi evropski meč protiv Zarije, a najbitnije je da nas zaobiđu povrede. Moldavce ćemo dodatno analizirati kako bismo saznali njihove prednosti i mane. Pokušat ćemo što bolji rezultat ostvariti u gostima, nadam se pobjedi bez primljenog gola, a zatim ćemo ići na pobjedu kod kuće”, izjavio je Hebibović.

Dodao je da je dobro što Sarajevo prvi meč igra u gostima, jer će pritisak biti na moldavskom timu.

Sarajevo će u petak igrati prijateljski meč protiv Krupe, a prva utakmica prvog prekola Evropske lige protiv Zarije će biti odigrana 29. juna u 19 sati po srednjoevropskom vremenu na stadionu “Zimbru” u Kišnjevu.

(Reprezentacija.ba)