Bosna i Hercegovina će ponovo imati svoje predstavnike na svjetskom nogometnom turniru u Brazilu. Ovog puta riječ je o malom nogometu.

Naime, zvijezda Barcelone i brazilske reprezentacije, Neymar, je pokrenuo vlastiti globalni malonogometni turnir – Neymar Jr's Five, u kojem će učestvovati ekipe iz 35 zemalja širom svijeta, među kojima je i BiH koju će predstavljati ekipa Linex.

Pobjedničku momčad koja je u maju ove godine bila bolja od drugih 11 bh. konkurentskih ekipa čine Emir Omerhodžić (kapiten), Emir Kustura, Bekir Kustura, Miloš Đukić, Kerim Iriškić, Renato Čilić i Sead Kapetanović.

Turnir će se igrati u Neymarovom institutu u egzotičnom gradu Praia Grande u državi Sao Paulo Brazilu 7. i 8. jula.

Neymarov kompleks ugostit će turnir

“Igra se na male golove pet protiv pet na deset minuta uz to da ekipa koja primi gol ostaje bez igrača i tako se igra dok jedan tim ne ostane potpuno bez igrača. U sistemu igre jedina promjena u odnosu na prošlu godinu je da se u slučaju neriješenog rezultata igra 1 na 1, a prošle godine u toj situaciji su se igrali penali.”, kazao je za portal Reprezentacija.ba kapiten ekipe Emir Omerhodžić.

Emir i njegovi saigrači se pripremaju za turnir, a kako kaže oni više nisu ekipa, već reprezentacija BiH koja putuje u Brazil.

“Taj osjećaj je izvanredan, jer nakon uspjeha na državnom prvenstvu shvatili smo da mi više nismo samo ekipa, nego smo postali reprezentacija BiH koja ide u Brazil da igra fudbal. Pripreme su u toku i igramo lopte po naseljima i terminima protiv različitih ekipa, U Brazilu se turnir igra 7. i 8. jula, tako da imamo još dvije sedmice za pripreme”, istakao je Omerhodžić.

(Reprezentacija.ba)