Mlada selekcija Bosne i Hercegovine danas će sa početkom u 14,00 sati u Kaknju odigrati prijateljski meč protiv vršnjaka iz Turske.

Nakon poraza od U23 reprezentacije SAD-a u Tuzli (2:5), izabranici Darke Nestorovića imat će još jednu dobru provjeru pred početak kvalifikacija.

Iako je naša reprezentacija primila pet golova i doživjela neugodan poraz od olimpijske selekcije SAD-a (ne zaboravimo da su Amerikanci stariji, uigraniji i duže vremena igraju zajedno), Nestorović ne može biti nezadovoljan igrom svojih igrača s obzirom da su se naši igrači prije desetak dana prvi put okupili i da je ova selekcija tek u stvaranju.

Ofanzivni dio momčadi odigrao je prilično dobro, dok će stručni štab naše U21 reprezentacije morati poraditi na uigravanju zadnje linije. Naravno, moramo spomenuti da smo nastupili bez povrijeđenih Hajradinovića, Modića i Ćorluke sa kojima će naš tim dobiti dodatni kvalitet kada budu na raspolaganju selektoru.

Današnji protivnik, selekcija Turske ima odličnu ekipu, a najveće zvijezde tima su Kaan Ayhan koji igra za njemački Schalke, Bilal Basacikoglu član holandskog Feyenoorda te talentovani Enes Unal koji ima svega 17 godina i nastupa za prvi tim turskog Bursaspora.

Na spisku selektora Abdullaha Ercana za duele sa Danskom i našom reprezentacijom bio je i fudbaler Rome Salih Ucan, ali u utakmici protiv Danaca nije nastupio.

Selekcija Turske pobijedila je u petak Dansku u prijateljskom meču rezultatom 2:0. Golove su postigli Enes Unsal i Atabey Cicek.

Za Tursku su igrali: Uysal, Ayhan, Karaal, Cinemre, Calik, Baris, Sahin, Kahveci, Unal, Yokuslu i Sazdagi. Priliku sa klupe dobili su: Uruc, Ozdemir, Sonmez, Tosun, Cicek i Basacikoglu.

Utakmica protiv vršnjaka iz Turske bit će od velike koristi za selektora naše mlade selekcije i njegove izabranike, jer samo protiv jakih protivnika možemo vidjeti koliko će naša selekcija moći parirati reprezentacijama Engleske, Švicarske, Norveške i Kazahstana u kvalifikacijama koje počinju u junu ove godine.

(Reprezentacija.ba)