Fudbalski savez Grčke se ograđuje od incidenata u Zenici

Nakon što se Fudbalski savez BiH jučer oglasio povodom incidenata na meču kvalifikacija za SP u Zenici između BiH i Grčke, uslijedio je odgovor Fudbalskog saveza Grčke.

“Službeno priznanje Fudbalskog saveza BiH o tome šta se dogodilo u Zenici je akt iskrenog i odgovornog priznanja za incidente koje je mogla vidjeti cijela Europa.

Naglašavamo da svaki pokušaj uključivanja grčkih igrača i navijača koji su gledali utakmicu u neprijateljskoj atmosferi kreiranoj od navijača stadionu Bilino Polje, koji su spriječili da se čuje himna naše zemlje, je nepravedan i predstavlja izvrtanje činjenica, kako bi se od počionioca napravili kao žrtve.

Nijedan grčki član delegacije nije izazvao ni minimum tenzija, koje su se dogodile.

Naši fudbaleri su rezultatima na terenu, što na reprezentativnom, što na klupskom nivou, pokazali da su dostojni ambasadori svoje zemlje i da poštuju fair play”, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Grčke.

Podsjetimo, u prvom duelu ove dvije selekcije u kvalifikacijama odigranom u Pireju u novembru 2016. godine, navijači Grčke su izviždali himnu Bosne i Hercegovine, veličali fašizam, palili našu zastavu te su kažnjeni sa 150.000 KM.

(Reprezentacija.ba)