Wenger za zvaničnu stranicu Arsenala govorio o Kolašincu

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac jučer je i zvanično postao igrač londonskog Arsenala.

Kolašinac u redove Arsenala stiže iz njemačkog Schalkea kao slobodan igrač, a trener popularnih “Topnika” Arsene Wenger imao je samo riječi hvale za pouzdanog lijevog bočnog.

“On je kompaktan kao igrač, veoma snažan i odlučan u svojim izazovima. Dobar je u zračnim duelima i vjerujem da ima sve karakteristike da se adaptira na engleski fudbal. Ovdje su utakmice fizički zahtjevne na obje strane terena, a Sead se može prilagoditi tome”, rekao je Wenger za zvaničnu stranicu Arsenala.

Francuski stručnjak je posebno istakao da je Kolašinac igrač, koji je bio potreban njegovoj ekipi.

“Činjenica je da je on igrač koji nam može donijeti više asistencija, koji može ići naprijed i koji može uputiti dobre centaršuteve.  Važno je da sada pored Monreala i Gibbsa imamo i Kolašinca na lijevoj strani. Mislim da Kolašinac može puno pomoći da budemo opasniji u napadu.”, riječi su Wengera.

Također, Wenger je spomenuo da će Monreal najvjerovatnije igrati na poziciji štopera u formaciji 3-4-3 (Arsenal je posljednjih desetak mečeva u sezoni igrao sa tri štopera), gdje bi Kolašinac dobio ulogu lijevog bočnog.

(Reprezentacija.ba)