Nakon rutinske pobjede u Andori, prve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je u Beč, gdje će u utorak ukrstiti koplja s reprezentacijom Austrije u prijateljskoj utakmici, prenosi zvanična stranica Asmira Begovića.

Posjeta maloj zemlji u Pirinijema bila je prilika da na klupi reprezentacije BiH debituje novi selektor. Mehmed Baždarević prezeo je selektorsku poziciju od Safeta Sušića i do kraja kvalifikacija pokušaće sustići vodeće u grupi i izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. Svoj mandat otvorio je očekivanim trijumfom protiv amatera iz Andore. Edin Džeko pogodio je tri puta, i to sva tri puta na asistenciju Senada Lulića.

“Bio je to dobar dan za nas. Teško je igrati ovakve utakmice, protivnik se zatvori, postavi jako duboko i ponekad treba vremena da se slomije njihov otpor. Nakon prvog gola sve je išlo lakše. Ono što je najvažnije je da smo upisali tri važna boda, i da smo vratitli samopouzdanje”, kazao je Asmir nakon utakmice.

Sljedeća stanica je Beč, gdje su stotine navijača dočekali naše reprezentativce još na aerodromu i ispred hotela. Više od 10.000 Bosanaca i Hercegovaca očekuje se na tribinama legendarnog Ernst Happel stadiona u utorak.

“Kao i uvijek, podrška koju imamo je ogromna. Sjajno je imati takve navijače i moram priznati da smo svi oduševljeni što smo ovdje u Beču, gdje živi jako puno naših ljudi. Sama utakmica je za nas važna, iako se radi o prijateljskom dvoboju. Prije svega, Austrija je jaka ekipa i uvijek je dobro imati takav jedan ispit. S druge strane, nama je važno da odigramo dobro, da pokažemo da smo ponovo na pobjedničkom kolosjeku i s mnogo više samopouzdanja uđemo u završnicu kvalifikacija”, poručio je Begović putem svoje zvanične stranice.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Austrije će igrati u utorak, u 20 sati i 30 minuta po lokalnom vremenu.

(Reprezentacija.ba)