Kasno poslijepodne bh reprezentativci su doputovali u Beč, gdje ih je već na aerodromu a zatim i ispred hotela dočekao veći broj navijača. Vremena za odmor nije bilo jer je već u 18 sati bio zakazan trening, javlja Fudbalski savez BiH.

Jedna grupa igrača, njih jedanaestorica koji su sinoć proveli najviše vremena na terenu, je odradila lakši rekalsirajući trening u hotelu, dok je druga grupa kojoj se priključio i Semir Štilić, trenirala na pomoćnom terenu Generali arene.

Ispred stadiona je grupa navijača čekala naše reprezentativce i bez obzira što je selektor Baždarević insistirao da trening bude otvoren, zbog bezbjedonosnih i organizacionih razloga domaćin nije bio spreman da dozvoli navijačima ulazak na stadion.

I pored kiše i ograde koja je dijelila teren od navijača oni su sačekali kraj treninga kako bi se slikali i dobili autrograme od repereznativaca.

Nešto malo prije večere u hotel je stigao i Toni Šunjić tako da je ekipa kompletrana za sutrašnji službeni trening koji je u 19:00 sati. Prije toga, u 18:45 je press konferencija nakon koje će bh novinari, moći preuzeti svoje akreditacije.

Da je i pored toga što je dan za sve bio naporan, atmosfera u našem timu odlična potvrđuje i kratka pjesma kojom su igrači večeras čestitali rođendan fizioterapeutu Ismaru Hadžibajriću.

(Reprezentacija.ba)