Sejo Brajlović, kultni sarajevski ugostitelj, mesar i vlasnik restorana Brajlović, neizbježan je putnik na sve gostujuće utakmice fudbalske reprezentacije BiH.

Brajlović je jučer za Zmajeve navijao i u Andori, poslije čega se uputio u Barcelonu, gdje je boravio sa ostalim navijačima koji su na ovaj susret stigli u organizaciji agencije Centrotours.

Svojim saputnicima i prijateljima sa kojima tradicionalno putuje na utakmice reprezentacije priredio je iznenađenje, pravi bosanski dernek u hotelu Sheraton. Brajlović je naime u Barcelonu iz Sarajeva, na opšte iznenađenje domaćina u hotelu, ali i uprkos rigoroznim kontrolama na aerodromu, uspio donijeti cijelo pečeno jagnje, te još mnoge druge bosanske delicije.

Dernek koji je trajao do dugo u noć kažu nije ništa novo, obzirom da je Sejo Brajlović ovakva druženja znao organizovati i ranije, a pored bezbjednosnih kontrola u avione unijeti čak i veliki mesarski nož i ražanj, kako bi njegovi prijatelji uživali u najbolje pripremljenim i serviranim bosanskim specijalitetima.

U visoko renomiranom Sheratonu sigurno se ovakav dernek i druženje neće ubrzo ponoviti. Sigurno ne, dok im u goste ponovo ne dođu ljudi koji znaju uživati u životu i najveći veseljaci u Europi, Bosanci i Hercegovci!

(Reprezentacija.ba)