U posljednjem kolu s ubjedljivih 6:0 savladali Olimpic

U posljednjem kolu Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine, kadeti Akademije FK Sarajevo osigurali su treći uzastopni naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Ekipa, koju sa klupe vode Ervin Uščuplić i Admir Hasančić savladala je na gostujućem terenu Olimpic rezultatom 6:0, te je tako sa 81 osvjenim bodom novi-stari prvak naše države.

Na današnjoj utakmici u strijelce su se upisali Đani Salčin, Armin Imamović,  Kenan Šahbazović i Arnes Junuzović, a dobra predstava na stadionu “Otoka” kruna je uspješne sezone kadeta bordo kluba, koji su na 33 prvenstvene utakmice ostvarili učinak od 26 pobjeda, 3 remija i 4 poraza, uz fantastičnu gol razliku 102:13.

Kapiten bordo tima i kadetski reprezentativac BiH, Armin Imamović, za službeni klupski sajt prenio je svoje utiske poslije današnje pobjede i uspješne sezone koja je krunisana trofejom prvaka BiH.

“Mnogo sam sretan zbog današnje pobjede i činjenice da smo i treću godinu uzastopno osvojili trofej prvaka BiH. Smatram da smo igrali najbolji fudbal i državi i da smo zasluženo osvojili ovaj trofej”, rekao je Imamović.

Najbolji strijelac kadeta FK Sarajevo u ovoj šampionskoj sezoni bio je Arnes Junuzović sa 19 golova, dok je Armin Imamović postigao 14, a Đani Salčin 10.

(Reprezentacija.ba)