Debitant Šerbečić u razgovoru za portal Reprezentacija.ba

Selektor U21 reprezentacije BiH Vinko Marinović danas je objavio spisak igrača na koje računa za predstojeći kvalifikacioni duel protiv Švicarske u Bielu (13. juni), a jedan od debitanata u mladom timu naše zemlje je i Besim Šerbečić (19).

Šerbečić, koji trenutno igra za bijeljinski Radnik, je najperspektivniji štoper u našoj ligi i sasvim zasluženo je dobio poziv Marinovića.

“Sretan sam i ponosan što sam pozvan u mladu selekciju. Poziv u reprezentaciju je nešto posebno, pogotovo jer imam 19 godina. Što se tiče utakmice sa Švicarskom, znamo da su veoma kvalitetna ekipa. Mi se moramo dobro spremiti i nadamo se pozitivnom rezultatu”, rekao je Šerbečić za portal Reprezentacija.ba i prokomentarisao svoje igre ove sezone:

“U posljednje vrijeme igram standardno u Radniku. Svojim igrama sam zadovoljan, ali uvijek može bolje.”

Devetnaestogodišnji Šerbečić je u julu prošle godine iz gradačačke Zvijezde stigao u Radnik, a kako kaže već ima klubova koji se intersuju da ga angažuju u narednom prelaznom roku.

“Interesovanja od drugih klubova ima, ali i ako ostanem u Radniku narednu sezonu, neću biti nezadovoljan. Vidjećemo šta će naredni period donijeti”, istakao  je defanzivac tima iz Bijeljine.

Besim je za U17 i U19 BiH odigrao 18 mečeva te dva puta se upisao u strijelce, dok je ove sezone za Radnik nastupio u 13 susreta.

(Reprezentacija.ba)