Nakon uspješnog debija na klupi naše reprezentacije i pobjede nad selekcijom Andore rezultatom 0:3 selektor Mehmed Baždarević je održao press konferenciju gdje je izrazio zadovoljstvo

– Ovo je prva pobjeda i sretan sam zbog nje, ali se nadam da će 101. biti još ljepša. Najvažnije je da smo pobijedili. Imali smo protivnika koji možda nije najbolja ekipa u Evropi, ali nama je bilo bitno da odigramo ozbiljno i da učinimo sve da se vratimo kući s tri boda. Vjerujte, ovakve utakmice nije lako pripremiti, ali napravili smo dobar posao i fudbalere kvalitetno psihički spremili. – kazao je Baždarević i još jednom pohvalio svoje igrače:

– Mislim da su igrači zaslužili pohvale za svoj nastup i volju, mada je bilo puno nervoze. No, rezultat je pozitivan i idemo dalje, pokušati se spremiti još bolje za naredne mečeve u ovim kvalifikacijama.

Kada je u pitanju naš napadač Vedad Ibišević koji je imao tri veoma dobre šanse za postizanje gola, Baždarević je kazao:

– Nije sigurno bio na nivou, svi smo to vidjeli. No, potpuno ga razumijem. Dobar je to fudbaler, jako je mnogo dao reprezentaciji i zaslužuje da mu svi pomognemo da se vrati. Nadam se da hoće.

Izrael je poražen kod kuće od Velsa sa 0:3. Meša ipak nije htio da kalkuliše i govori o tome.

– Čini se da je u ovoj našoj grupi sve moguće. Da li je dobro ili nije, ne znam. Kalkulacije ćemo ostaviti za kasnije. Naše je da se dobro pripremimo za Izrael, što će biti neko malo finale za nas. U ovoj grupi svako svakoga može pobijediti. Samo se nadam da nas više neće niko. – kazao je za kraj Baždarević.

(Reprezentacija.ba)