Sofrenić vodio sjednicu Izvršnog odbora NS/FSBIH

Po završetku sjednice Izvršnog  odbora NS/FS BiH predstavnicima medija se obratio prvi potpredsjednik Saveza Milorad Sofrenić:

„Na današnjem zasjedanju smo imali standardan dnevni red gdje je fokus bio na organizaciji predstojeće utakmice „A“ reprezentacije sa Grčkom, kao i analiza učešća „U-17“ selekcije na Evropskom prvenstvu.Usvojene su i propozicije za sva takmičenja za sezonu 2017/2018 i slično. Ostavki nije bilo, to su samo špekulacije. Što se tiče prvenstva, ono će biti analizirano nakon posljednjeg kola i nakon izvještaja svih komiteta zaduženih za vođenje takmičenja. Kada oni donesu svoje odluke, Izvršni odbor će na bazi tih izvještaja donijeti svoje mjere i zaključke.“

Sofrenić dalje dodaje:

„Bh fudbal nije u krizi. Imali smo kadete na Euru, dok „A“ tim ima realne šanse za plasman na jednu od prve dvije pozicije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ligaški fudbal pokazuje znatan napredak kada ga uporedimo sa prethodnim godinama. Ima  tu određenih problema i propusta, ali u svim segmentima se ipak vidi poboljšanje iz godine u godinu.“.

(Reprezentacija.ba)