Juventus kolo prije kraja osigurao šestu uzastopnu titulu

Nogometaši Juventusa kolo prije kraja osigurali su naslov prvaka Italije, šesti uzastopni, a ukupno 33. u klupskoj historiji.

Za to im je bila potrebna pobjeda protiv Crotonea, kojeg su rutinski savladali s 3:0 pogotcima Mandžukića (13’), Dybale (39’) i Alexa Sandra (83’).

Za razliku od finalnog meča Kupa Italije, koji je propustio zbog suspenzije, bh. reprezentativac Miralem Pjanić (27) ovaj put je bio dio Juventusove momčadi pri ispisivanju historije i igrao je do 84. minute.

Pjaniću je ovo drugi naslov u dresu “Stare dame”, koji je poput onog prvog proslavio sa zastavom BiH i u društvu svog sina Edina.

Početkom sljedećeg mjeseca imat će priliku da osvoji i treći, kada njegov tim igra finale Lige šampiona protiv Real Madrida.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.