Pobjednika će odluÄiti peta utakmica

KoÅ¡arkaÅ¡i Igokee i Bosne Royal veÄeras u LaktaÅ¡ima igraju peti meÄ finala playoffa nakon kojeg će biti poznat novi prvak Bosne i Hercegovine, javlja Fena.

Nakon Äetiri meÄa finalne serije rezultat u pobjedama je izjednaÄen pa će pitanje prvaka odluÄivati majstorica. Aktuelni prvak BiH Igokea je favorit za pobjedu i odbranu naslova, ali je Bosna u dosadaÅ¡njim utakmicama pokazala da može parirati ekipi iz Aleksandrovca. Sam plasman u finale te dvije pobjede nad Igokeom već predstavljaju veliki podvig za ekipu iz Sarajeva. Toga je svjestan i trener Bosne Royal DuÅ¡an Gvozdić koji istiÄe da su rijetki poÄetkom sezone vjerovali da neko u BiH može parirati ABA-ligaÅ¡u.

“Nalazimo se u situaciji da igramo meÄ koji odluÄuje titulu, mislim da je to fantastiÄan uspjeh u koji mnogi nisu vjerovali poÄetkom sezone. MeÄ‘utim, naÅ¡i igraÄi jesu i to je razlog zbog kojeg smo dobili ovu priliku. Igokea je u ovom meÄu apsolutni favorit iz prostog razloga Å¡to oni u ovoj ligi nisu izgubili utakmicu na domaćem terenu”, rekao je Gvozdić za Fenu.

OÄekuje tvrdu i teÅ¡ku utakmicu, a nada se da njegovi koÅ¡arkaÅ¡i ponovo dati sve od sebe.

“Nadam se da ćemo i u ovaj meÄ uložiti energiju kao u protekla Äetiri. Moramo podići period efektivne igre u odnosu na prve dvije utakmice u LaktaÅ¡ima. U prvoj smo imali dvadeset efektivnih minuta na terenu, a u drugoj smo tu minutažu podigli na 25. Vjerujem da to može joÅ¡ bolje, ali mnogo toga zavisi od sastava u kojem ćemo nastupiti, a mnogo toga će ovisiti o povredama koje nas trenutno muÄe”, naglasio je trener Bosne Royal.

Igokea je prvu domaću utakmicu dobila rezultatom 87:71, a drugu sa 74:59. Bosna je na u Sarajevu prvu utakmicu dobila sa 76:71, a drugu rezultatom 90:81.

Posljednja i odluÄujuća utakmica izmeÄ‘u ova dva tima bit će odigrana veÄeras od 20.15 sati. Pobjednik će osim titule prvaka BiH izboriti i nastup u regionalnoj ABA ligi naredne sezone.

(Reprezentacija.ba)