Hodžić golom protiv Istre preuzeo čelo liste najboljih strijelaca

Nogometaši Dinama iz Zagreba stigli su do četvrte uzastopne pobjede u prvenstvu, savladavši večeras na Maksimiru momčad Istre s 2:1.

U vodstvo ih je u 14. minuti doveo Antolić, da bi prednost u 27. udvostručio bh. reprezentativni napadač Armin Hodžić (22), koji je time nastavio sjajnu golgetersku seriju, zabivši treći meč zaredom.

Hodžiću je to bio jubilarni 20. pogodak ove sezone za Dinamo, 15. u šampionatu.

Njime je preuzeo čelo liste najboljih strijelaca HNL-a ispred Andrijaševića (Rijeka), Ejupija (Osijek) i Soudanija (Dinamo), koji imaju gol manje.

Istra je smanjila preko Prelčeca u 84. minuti, a u 88. je mogla do šokantnog izjednačenja. Paracki je šutirao glavom, ali se, na sreću po domaće, lopta od jednog njihovog igrača odbila u korner.

Dinamo se s večerašnjim trijumfom približio Rijeci na dva boda zaostatka, s tim da momčad s Kantride ima utakmicu manje.

I Armin Hodžić (22) i Amer Gojak (20) našli su se u starnoj postavi Dinama, a igru su napustili u drugom poluvremenu.

Gojak je izašao u 55., a Hodžić u 64. minuti.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.