Vođa projekta Darko Ljubojević zadovoljan radom mladih igrača

Nakon kampa za elitne omladinske fudbalere 2002. godište iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Zeničko-dobojskog kantona koji je održan prošle sedmice, od petka se u Trening centru NS/FS BiH održava i kamp za godinu dana mlađe dječake iz istog područja.

Vođa UEFA projekta razvoja elitnih omladinskih igrača Darko Ljubojević je zadovoljan radom u Zenici:

„Nakon kampova za mlade igrače koje smo ove zime organizovali u Mostaru i Čitluku za dječake iz Hercegovine, sada smo u Zenici. Izuzetno sam zadovoljan načinom na koji se ovaj projekat odvija. I ovdje, kao i u Hercegovini, dječaci vrijedno rade, a treneri su takođe ozbiljno pristupili tako da sve protiče u najboljem redu. Ovo je projekat od kojeg će koristi imati i naši klubovi, ali i reprezentativne selekcije.“

Osim praktičnog rada, za elitne fudbalere su organizovani i različiti edukacijski sadržaji o čemu koordinator za omladinske selekcije NS/FS BiH Murat Jaha Kaže:

„Osim igračkih, važno je da fudbaleri imaju i druge kvalitete zato nastojimo da educiramo djecu, ali i trenere kako bi iskustva sa kampova molgi implementirati i u svojim klubovima. S tim u vezi ovdje smo dječacima predstavili Kodeks ponašanja, organizovali predavanja iz engleskog jezika i informatike, kao i predavanja o temama: „Zdrava ishrana sportista – prevencija povreda“, „Integritet igrača, igre i takmičenja“  i „Pravila igre“.“

Sa igračima u kampu radi i selektor „U-15“ reprezentacije Bi H Zoran Erbez.

„Drago mi je što sam dio ovog značajnog Projekta koji će sigurno dati doprinos još boljem radu sa mlađim selekcijama. Sa ovim dječacima i mi treneri imamo priliku da naučimo nešto novo. Projekat razvoja elitnih omladinskih igrača sigurno ima budućnost, a naročito olakšava rad nama u stručnom štabu „U-15“ reprezentacije, jer ovi mladi momci će prvo doći u našu selekciju“, kaže Erbez.

(Reprezentacija.ba)