Danas je na programu devet susreta kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se 2016. godine igrati u Francuskoj, a u našoj grupi B igraju se tri meča.

Pored meča između Andore i naše selekcije sastaju se Izrael i Vels, te Belgija i Kipar.

Izrael je fantastično otvorio kvalifikacije i u prve tri utakmice osvojio je maksimalnih devet bodova. Savaldali su Andoru (4:1), Kipar (2:1) i našu reprezentaciju (3:0).

S druge strane selekcija Velsa nakon četiri odigrana susreta ima dvije pobjede i dva remija. Zanimljivo je da su Velšani primili po jedan gol od Andore i Kipra, dok su protiv Belgije i Bosne i Hercegovine sačuvali svoju mrežu (oba meča završena rezultatom 0:0).

Vels će imati težak zadatak da ostane neporažen u Haifi gdje je atmosfera fenomenalna, što su i naši reprezentativci mogli osjetiti u novembru prošle godine.

Belgija će u Briselu dočekati reprezentaciju Kipra i sve osim trijumfa domaće selekcije bit će veliko iznenađenje.

Izabranici Marca Wilmotsa nakon tri odigrana kola u grupi B imaju samo jednu pobjedu i dva remija, te su večeras pod imperativom pobjede.

Belgijanci su u prva tri susreta deklasirali Andoru sa 6:0, dok su remizirali na svom terenu protiv Velsa (0:0) te sa našom selekcijom u Zenici kada je bilo 1:1.

Raspored utakmica petog kola grupe B:

Izrael – Vels 18,00 sati

Belgija – Kipar 20,45 sati

Andora – Bosna i Hercegovina 20,45 sati

Tabela nakon četiri odigrana kola u grupi B:

1. Izrael – 9 bodova (utakmica manje)

2. Vels – 8 bodova

3. Kipar – 6 bodova

4. Belgija – 5 bodova (utakmica manje)

5. Bosna i Hercegovina – 2 boda

6. Andora – bez bodova

(Reprezentacija.ba)