Europsko prvenstvo za igrače do 17 godina

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas na stadionu NK Halubjan u Viškovu odradili trening, posljednji pred sutrašnji meč trećeg kola grupe C Europskog prvenstva sa Srbijom.

Selektor Sakib Malkočević i naši reprezentativci ne odustaju od plasmana u četvrtfinale:

„I pored dva poraza imamo priliku da u trećoj utakmici izborimo plasman u sljedeću fazu takmičenja. Prije svega želim da ponovimo igru kao protiv Irske u drugom poluvremenu. Želimo pokušati da ostvarimo pobjedu od dva gola razlike koja bi nam, uz trijumf Njemačke nad Irskom, omogućila prolazak dalje. Moramo dati sve od sebe kako bismo iskoristili tu šansu koju još uvijek imamo. Naravno da će to biti jako teško jer Srbija ima tri boda više i jaku ekipu, ali nadam se da će ovaj put i sreća biti na našoj strani, što nije bio slučaj u prethodnom meču“, kaže Malkočević.

Slično razmišlja i kapiten Rijad Sadiku:

„Šansa postoji i naša je obaveza da se borimo do kraja. Priželjkujemo pobjedu Njemačke nad Irskom, a mi moramo dati sve od sebe da pobjedimo Srbiju sa dva gola razlike. Taj rezultat je teško ostvariti jer je i protivnik kvalitetan, ali na nama je da pokušamo. Mi smo optimistični i ne predajemo se. Idemo sutra da probamo ostvariti plasman među 8 najboljih ekipa.“

Meč Bosna i Hercegovina-Srbija na programu je sutra u 12:00 sati na stadionu NK Pomorac u Kostreni.

(Reprezentacija.ba)