BiH sa 11 razlike savladala Finsku

U fantastičnoj atmosferi u Goraždu, rukometna selekcija BiH je u meču četvrtog kola grupe 3 kvalifikacija za EP ubjedljivo pobijedila FInsku rezultatom 34:23.

Naši rukometaši su na poluvremenu imali prednost od 19:12, da bi u nastavku povećali prednost i stigli do trijumfa od 11 golova razlike.

Bh. selekciju su do trijumfa predvodili Marko Panić i Senjamin Burić, koji su postigli po sedam golova.

Nakon četiri odigrana kola u grupi 3 Španija je prva sa maksimalnih osam bodova, slijedi naša reprezentacija sa četiri, dok Austrija i Finska imaju po dva boda.

Posljednja dva kola igraju se u junu, kada će izabranici Bilala Šumana u Goraždu dočekati Španiju te u zadnjem kolu gostovati u Beču selekciji Austrije.

Nastup na EP (igra se u Hrvatskoj) izborit će prve dvije reprezentacije iz svake grupe te najbolja trećeplasirana (ukupno sedam grupa).

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.