Malkočević i Vještica se obratili predstavnicima medija nakon utakmice sa Irskom

“U-17” reprezentacija Bosne i Hercegovine minimalno je poražena od Republike Irske na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Selektor Sakib Malkočević nakon meča je istakako kako njegovi izabranici nisu zaslužili poraz.

“Igrom smo uspjeli da se vratimo nakon prve utakmice. Prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno, ali u drugom smo mi imali inicijativu i pokazali smo da smo sa razlogom na Euru. Sve vrijeme smo stvarali prilike, ali nažalost nismo uspjeli da izjednačimo. Prema onom što smo pokazali na terenu, utiska sam da nismo zaslužili poraz. Žao mi je igrača jer rezultat nije pozitivniji, ali pokazali smo da smo zasluženo među 16 najboljih u Evropi. To je fudbal. Mi nismo iskoristili šanse, protivnik jeste i moramo im čestitati na pobjedi”.

Malkočević razmišlja i o utakmici trećeg kola.

“Raduje me ova igra i bio bih sretan da je ponovimo i protiv Srbije. Sigurno da bi i realizacija bila na višem nivou. Želimo osvojiti bodove na ovom takmičenju i potrudit ćemo se da to ostvarimo u naredom meču”.

Strijelac gola za bh. tim na danađnjem meču Nemanja Vještica ističe da je naša reprezentacija još uvijek u igri za drugu fazu Eura.

“Imali smo igru i mislim da ne zaslužujemo da imamo dva poraza iz dvije utakmice. Bilo je bolje nego u prvom meču sa Njemačkom, ali jednostavno lopta nije htjela u gol. Dali smo sve od sebe, stvorili mnogo prilika i šteta što nismo odigrali barem neriješeno. Spremat ćemo se da protiv Srbije ostvarimo pobjedu koja bi nas mogla odvesti u četvrtfinale ukoliko Njemačka bude uspješnija od Irske”.

(Reprezentacija.ba)