BiH u Goraždu dočekuje Finsku

Rukometna selekcija BIH večeras će od 20,00 sati u Goraždu u susretu četvrtog kola grupe 3 kvalifikacija za Europsko prvenstvo igrati protiv reprezentacija Finske uz direktan TV prijenos na FACE TV.

Izabranici Bilala Šumana su u četvrtak u Finskoj došli do prve pobjede u kvalifikacijama (32:27) te će večeras pokušati doći do drugog trijumfa.

Iako je još puno kalkulacija u igri, pobijede li večeras, Zmajevi će praktično u meču protiv Austrije u Beču odlučivati o plasmanu na EP.

“Sa radošću igramo u Goraždu. Znamo da će Fincima biti veoma teško u paklenoj atmosferi, jer i u skandinavskim zemljama je teško naći ovakvu publiku. Momci su spremni i svjesni su šta nam znači ovaj susret. Očekuje nas težak meč i moramo biti oprezni. Ipak, mislim da naši igrači imaju želju i volju da osvoje nova dva boda”, kazao je selektor Šuman na jučerašnjoj press konferenciji.

Španija je jučer u okviru naše grupe deklasirala Austriju sa 35:24 i kao prvoplasirana iz naše grupe izborila nastup na EP (igra se u Hrvatskoj).

Reprezentacija Španije je prva sa osam bodova, slijede BiH, Austrija i Finska sa po dva osvojena boda.

Plasman na EP izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz svake grupe te najbolja trećeplasirana (ukupno sedam grupa).

(Reprezentacija.ba)