Hrvatska ulaže u sportsku infrasturkturu

U17 selekcija Bosne i Hercegovine svoje utakmice na Europskom prvenstvu igraće u Kostreni, prelijepom predgrađu Rijeke.

Prvu – protiv Njemačke – već u četvrtak u 12,00 sati uz direktan prijenos na Eurosportu.

Tačnije na stadionu Žuknica čiji je vlasnik NK Pomorac – jedan od najstarijih hrvatskih klubova osovan 1921. godine.

Sve do prije nekoliko godina Pomorac je bio solidan drugoligaš koji je čak 2011. i 2012. godine rezultatski osigurao plasman u Prvu ligu Hrvatske, ali je zbog dugovanja na kraju izbačen i iz druge lige. Nakon toga klub prestaje sa takmičenjem i praktično postaje filijala susjednog NK Rijeka.

Prelijepo Primorje osim prirodnih ljepota može se pohvaliti i kvalitetnom sportskom infrastrukturom, među koju svakako spada i stadion Žuknica. Lijep mali stadion sa kojeg se sa najviših mjesta na tribinama koje primaju 3000 gledalaca vidi more.

Stadion je za potrebe Europskog prvenstva dodatno uređen, a lokalna zajednica kao ciljeve ima i izgradnju novog pomoćnog terena, kao i drugih pratećih sadržaja. Za sada su uređene svlačionice, prostorije za medije, VIP lože, te klupe za rezervne igrače.

Travnjak stadiona je bolji nego na većini stadiona u prvoj hrvatskoj ligi, a njegovom kvalitetom bili su zadovoljni i Nijemci koji su mimo protokola posjetili Žuknicu gdje će u četvrtak igrati protiv vršnjaka iz Bosne i Hercegovine.

U Kostreni osim U17 Europskog prvenstva žele ugostiti i pripreme najboljih klubova iz regije. Svaka čast za susjede i brigu o sportskoj infrastrukturi!

(Reprezentacija.ba)