Džeko smirio situaciju

Edin Džeko (31) u razgovoru za “The Independent” istakao je da uživa veliko povjerenje svog trenera Luciana Spallettija iako su italijanski mediji nedavno špekulisali o njihovoj navodnoj svađi nakon što je Džeko na posljednjoj utakmici kada je zamijenjen nervozno izašao sa terena.

Spalletti ga je želio sačuvati za naredne naporne utakmice, Džeko koji ganja titulu prvog strijelca Italije nije bio sretan što je ranije izveden. U biti ništa se strašno nije desilo.

“Spalletti ima veliko povjerenje u mene i ja to osjetim. I kada me kritikuje, pomaže mi da budem bolji. Saradnja s njim daje mi mnogo samopouzdanja jer svakom napadaču je važno imati povjerenje svog trenera. Odmah je lakše igrati”, rekao je Džeko.

Napadač Rome dotakao se i tekuće sezone u kojoj je Vučica trenutno drugoplasirana ekipa Serije A sa 75 bodova, dok je prvi Juventus sa osam bodova više.

“Igramo napadački nogomet i u ekipi imam nekoliko zaista vrhunskih saigrača. Tako je i meni lakše postizati golove. Žao mi je što vjerovatno nećemo biti prvaci iako ćemo osvojiti više od 80 bodova u sezoni. To je frustrirajuće, ali moramo čekati kikseve Juventusa i biti optimistični”, istakao je Džeko.

Džeko je ove sezone postigao 35 golova za Romu u svim takmičenjima i potreban mu je samo jedan gol da izjednači svoj lični rekord iz 2009. u dresu Wolfsburga.

(Reprezentacija.ba)