Stojanović reagovao na prepucavanje Barbarić – Äedović

BivÅ¡i direktor koÅ¡arkaÅ¡kih reprezentacija BiH Igor Stojanović oglasio se nakon Å¡to je generalni sekretar KS BiH Dubravko Barbarić jutros nazvao Nihada Äedovića “Å¡u*kom”.

“Ne govorim sa Nihadom Äedovićem od kad se odrekao bh. državljanstva i uzeo njemaÄki pasoÅ¡. Uradio je to u periodu dok sam obavljao mandat direktora koÅ¡arkaÅ¡kih reprezentacija BiH, a da baÅ¡ nikoga nije obavijestio u KS BiH. Vjerovao sam da će ipak shvatiti da je naÅ¡ najbolji igraÄ na vanjskim pozicijama i koliko ga Bosna i Hercegovina treba.

Da će ponovo uzeti bh. pasoÅ¡ i da ćemo zajedno sa Teletovićem, Nurkićem i selektorom DuÅ¡kom Ivanovićem ući u Äetvrtfinale Evropskog Prvenstva 2015-te. Nihad je ljut jer sam uvjeravao javnost da će ponovo igrati za reprezentaciju. Valjda ne shvatajući da mu pružam ruku da u javnosti saÄuva obraz jer se odrekao državnog dresa.

U nekoj drugoj zemlji vjerovatno više ne bi smio hodati ulicom nakon te odluke. Valjda sam trebao reći da se odrekao države za koju su ljudi davali živote, ruke, noge… Za koju sam i ja ratovao. Možda onda ne bi bio ljut. Bez obzira na sve, generalni sekretar KS BiH Dubravko Barbarić, nije smio sebi dozvoliti da vrijeđa bivšeg reprezentativca BiH, koji je deset godina branio boje države.


On je bivÅ¡i reprezentativac i ovakve stvari se rjeÅ¡avaju unutar Äetiri zida. Nakon tuÄe reprezentativaca u Tuzli, neodlaska na Evropsko prvenstvo, destruktivnih medijskih ispada, sistematskog naruÅ¡avanja ugleda i uniÅ¡tavanja KS BiH, ovo je joÅ¡ jedan dokaz diletantskog ponaÅ¡anja Äelnika KS BiH koji bi trebali poÅ¡tovati svakog koÅ¡arkaÅ¡a. A kamoli bivÅ¡eg reprezentativca.

Nadam se skorom odlasku Älanova UO KS BiH i generalnog sekretara. Ovako samo brukaju i sebe i državu”, napisao je Stojanović na druÅ¡tvenim mrežama.

(Reprezenatacija.ba)