Omerović priželjkuje što bolji rezultat u Hrvatskoj

Igrač Slobode iz Tuzle Eldin Omerović na putu kadetske reprezentacije za Evropsko prvenstvo nastupio je u svih šest kvalifikacionih mečeva, a jednom se upisao i u listu strijelaca.

Našao je svoje mjesto na spisku Selektora Sakiba Malkočevića i za završnicu Šampionata Evrope, te se u Trening kampu N/FS BiH sa oStalim reprezentativcima sprema za nastup u Hrvtskoj.

“Veoma značajan za nas je plasman na Evropsko prvenstvo. To nam je prilika i za afirmaciju jer ćemo igrati sa zaista kvalitetnim ekipama. Bit će to jedno korisno iskustvo za nas. Nije mala stvar naći se među najboljih 16 reprezentacija u Evropi”, kaže Omerović o predstojećem Euru i dodaje:

“Skoncentrisani smo na pripreme za šampionat. Želimo da ostvarimo što bolji rezultat u Hrvatskoj i da nastavimo takmičenje i nakon utakmica grupne faze”.

Omerović je na pripreme došao u dobroj kondiciji.

“Zadovoljan sam svojom formom. Treniram i sa prvim timom Slobode i mislim da sam uz seniore još više napredovao kao igrač”.

Talentovani fudbaler otkriva za koji tim bi želio da nastupa i ko su mu sportski uzori.

“Volio bih da u budućnosti igram u timu kao što je Ajax, jer u Holandiji se ne libe da pruže šansu mladim igračima. Bilo bi zaista sjajno kada bih mogao nastupiti za jedan takav klub. Što se tiče igrača uzori su mi Neymar i Ronaldo”.

(Reprezentacija.ba)