Pandža hvali trenera Širokog Brijega

Stameni i uvijek borbeni stoper Boris Pandža (30) sa Širkom Brijegom deklasirao je Željezničar na Grbavici sa 0:3 i plasirao se u finale Kupa BiH.

Osim odličnog posla u odbrani, nekadašnji stoper naše reprezentacije bio je koristan i u ofanzivi jer je u 11. minuti zabio gol za 0:2.

– Željezničar ima odličnu ekipu, ali mislim da nam taktički nisu bili ni blizu u oba meča. – govori Pandža za Reprezentacija.ba portal.

Široki Brijeg je u januaru za trenera doveo Gorana Sablića (37) i čini se napravio dobar posao.

– Naš novi trener je jedan od najboljih sa kojima sam radio i mislim da su se njegove metode rada i naše zalaganje uveliko vidjelo na terenu. Bez puno priče i pametovanja obavili smo svoje zadatke i napravili rezultat.

Pandža je postigao gol za Široki, ali kao i uvijek – kako ga pamtimo i u dresu reprezentacije BiH – bio izuzetno borben i ratoboran.

– Na terenu sam spreman uraditi sve za svoju ekipu. Mislim da samo tako nogometaš smije igrati za svoj klub ili reprezentaciju. Možda to isprovocira protivnike, ali rezultat mog tima mi je najvažniji. A ako treba mogu zabiti ponekad i gol. – govori raspoloženi Pandža.

U finalu ih čeka FK Sarajevo.

– Sigurno da finalna utakmica nosi posebnu težinu, ali vjerujemo u sebe i svoj kvalitet i rad i očekujemo pehar osvajača Kupa Bosne i Hercegovine. – zaključio je Boris Pandža razgovor za Reprezentacija.ba portal.

Pandžu za reprezentaciju BiH veže svojevrsan rekord. U paru sa Emirom Spahićem, Pandža je u sedam utakmica zaredom primio samo jedan gol – i to onaj protiv Francuske u Parizu iz sumnjivog penala.

(Reprezentacija.ba)