Petrović razočaran igrom svojih igrača

Široki Brijeg je i uzvratnom susretu savladao Željezničar (0:3), te sa ukupnih 4:0 prošao u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Trener Željezničara Slavko Petrović bio je vidno razočaran u svoje igrače, koji su večeras pored nekoliko izglednih šansi promašili i dva jedanaesterca.

“Pa ako poslije četiri minuta napravite kardinalnu grešku i poklonite gol, sigurno da vam voda uđe u uši i u 11. minuti dobijete drugi gol. Momci su pokušali. Imali smo u 45. minuti penal koji nismo iskoristili, potom u nadoknadi fenomenalnu šansu Stevanovića, s kojom smo mogli doći na 2:2”, rekao je Petrović i nastavio:

“U drugom poluvremenu opet penal koji nismo iskoristili, tri šanse od Lendrića. Naša realizacija danas je bila katastrofalna. Skupilo se mnogo toga, ali mora se priznati da je Široki u dvije utakmice bio bolji i ja im čestitam na prolazu”.

S druge strane, šef stručnog štaba Širokog Brijega Goran Sablić bio je zadovoljan predstavom svojih igrača koji su, prema njegovim riječima, ispunili skoro sve zacrtane zadatke.

“Prvo bih čestitao momcima. Mislim da smo danas odigrali jako dobro. Odradili smo većinu onog što smo pripremali. Sigurno kad date gol rano da to umnogome olakšava situaciju. Mislim da smo u dvije utakmice pokazali više, da smo bili svježiji i zasluženo pobijedili”, istakao je Sablić, prokomentarisavši potom finale sa Sarajevom, rekavši kako bi svi voljeli igrati prvu utakmicu na strani.

“Sa Zrinjskim smo igrali prvu u gostima, sa Željezničarom prvu kući, tako da tu nema neke velike razlike. Svako voli igrati prvu u gostima, međutim, za osvojit kup treba pobijediti sve. Izbacili smo i Zrinjskog, lidera u tom trenutku, večeras Željezničara koji je također lider. Vjerujem da ćemo smoći snage i dogurat do kraja”, poručio je trener Širokobriježana.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.