Kadetski reprezentativci će se u zeničkom Trening kampu spremati za Evropsko prvenstvo

“U-17” reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su počeli da se okupljaju u Trening centru N/FS BiH u Zenici gdje će se pripremati za Evropsko prvenstvo koje će biti održano od 3. do 19. maja u Hrvatskoj, navodi se na službenom sajtu N/FS BiH.

Selektor Sakib Malkočević ističe kako je na pripremama cilj što bolje upoznati protivnike.

“Igrači se danas okupljaju u Trening kampu i očekujem da večeras budemo kompletni. Radit ćemo u pripremnom periodu u Zenici na taktičkom planu i analizirat ćemo protivnike, gledati utakmice kako bismo igrače upoznali sa njihovim kvalitetima. Znamo šta nas očekuje tamo i moramo razgovarati sa ovim momcima, te ih što bolje spremiti za nastup na Evropskom prvenstvu”.

Malkočević smatra da su pred ekipom kvalitetni mečevi.

“Drugu godiunu zaredom smo ostvarili uspjeh i plasman na veliko takmičenje. Igrači moraju pristupiti odgovorno jer ovo je prilika i za njhovu ličnu afirmaciju, ali i za afirmaciju našeg fudbala i države. Možda nas smatraju autsajderima, ali i prošle godine je bilo tako pa smo ostvarili pobjedu i tjesno izgubili dva susreta. Pred nama su zahtjevne utakmice i pokušat ćemo da ih odradimo na što bolji način”.

Naši kadeti će sutra u 10.00 sati odraditi jedan trening, a za petak u 11.00 je zakazana press konferencija.

(Reprezentacija.ba)