Željo minimalno protiv Krupe

Fudbaleri Željezničara su u okviru 3. kola Lige za prvaka savladali gostujuću Krupu sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Bogičević, Kerla, Stojanović – Blagojević, Marković – M. Stevanović, Zeba, Zakarić – Lendrić. Za goste iz Krupe su igrali: Kutić, Redžić, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Vukotić, Čomor, Aleksić, Milanović, Mirković.

U šestoj minuti Zeba ubacuje iz kornera, a Kerla glavom šutira visoko preko gola. Pet minuta poslije nakon ubačaja sa strane, lopta se odbila do Blagojevića koji volej udarcem šutira pored gola.

U 13. minuti je Željo poveo. Zeba se oslobodio svog čuvara, sjajno ubacio sa strane, a Ivan Lendrić glavom matirao Kutića.

U 16. minuti gosti opasno prijete. Nakon oduzete lopte na centru, uslijedila je brza tranzicija, a u završnici Redžić šutira pored gola.

Igrala se 22. minuta kada su gosti još jednom zaprijetili. Nakon kornera Mirkovića, visoki Vukotić sjajno skače, šutira, ali je Kjosevski bio odličan. U narednoj minuti brza kontra našeg tima, a u završnici Zakarić petom pokušava pronaći Zebu, ali je Kutić uhvatio loptu. M. Stevanović u 36. minuti ubacuje, loptu je primio Zakarić i šutirao volejom, ali lopta odlazi malo preko gola gostiju. Dvije minute poslije Milanović šutira preko gola iz slobodnog udarca. Četiri minute prije kraja prvog dijela, Koljić šutira, loptu blokira Bogičević i odlazi iznad našeg gola. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom Želje od 1:0.

Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar

U trećoj minuti drugog dijela Željo pogađa prečku. M. Stevanović je ubacio, Kerla nadvisio defanzivce gostiju i glavom pogodio prečku. U 50. minuti je Mirković dobio žuti karton zbog simuliranja. Minut poslije gosti prijete udarcem Mirkovića iskosa koji je otišao iznad našeg gola. Krupa ponovo prijeti u 54. minuti. Nakon ubačaja sa strane, Koljić sa pet metara glavom šutira preko našeg gola.

Veliku priliku u 55. minuti je propustio Željezničar. Lendrić je odigrao povratni pas za Zakarića koji snažno šutira i pogađa prečku, odbijena lopta dolazi do M. Stevanovića koji se nakon driblinga u petercu spetljao i nije uspio pogoditi mreži gostiju. U 58. minuti Radinović je zamijenio asistenta Zebu koji je apaluzima ispraćen sa terena.

Milanović u 66. minuti iz slobodnog udarca sa 30 metara šutira preko gola. U 70. minuti Blagojević dodaje do Lendrića koji šutira i pogađa mrežu Krupe, ali je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije. Mirkovića je u 71. minuti zamijenio Barić. M. Stevanović u 77. minuti iskosa pokušava, ali i lopta ponovo odlazi preko gola. U 80. minuti je Markovića zamijenio Hasanović.

Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar

Perić je u 83. minuti zamijenio Koljića. U posljednjoj minuti regularnog dijela Savić je zamijenio Dujakovića, a Crnov Zakarića. Hasanović je zaradio žuti karton u sudijskoj nadoknadi. Perić je šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je Kjosevski uhvatio loptu i sačuvao pobjedu Željezničara.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Širokog Brijega. Polufinalni susret na Pecari počinje od 18 sati.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.