Bh. kapiten na udaru medija nakon ispadanja Rome iz Kupa Italije

Iako je s postigao 33 pogotka na 44 odigrana susreta, postavši najbolji strijelac Rome u jednoj takmičarskoj sezoni, bh. reprezentativni kapiten Edin Džeko (31), našao se na udaru talijanskih medija nakon ispadanja kluba iz Kupa Italije.

Roma je unatoč pobjedi u uzvratnom meču polufinala (3:2), eliminisana od gradskog rivala Lazija, koji se plasirao dalje zbog ubjedljivijeg trijumfa u prvom meču (2:0).

“U čemu je Džekin problem? U glavi ili kvaliteti? Protiv jednih je dominantan, a protiv drugih ne može ništa učiniti. Vjerojatno je u pitanju kombinacija tih dvaju faktora”, piše Gazzetta, koja svoj zaključak temelji na podacima da je Džeko u 14 važnih ovosezonskih utakmica Rome postigao samo tri pogotka.

U ozbir su uzeti talijanski derbiji, utakmice kvalifikacija Lige šampiona protiv Porta, te mečevi osmine finala Europa lige s Lyonom.

Izgleda da su novinari Gazzette prespavali sve važne utakmice, sezone i kvalifikacije u klupskom i reprezentativnom dresu koje je svojim golovima upravo odlučio Edin Džeko.

(Reprezentacija.ba)