U16 BIH se okupila u Vogošći

“U-16” reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u hotelu “Park” u Vogošći i počeli pripreme za nastup na Međunarodnom prijateljskom turniru “Josip Katalinski Škija”.

Pomoćni trener u našoj kadetskoj selekciji Damjan Ratković za službeni sajt N/FS BiH govorio je o okupljanju.

“Ovo je nova generacija igrača, koje smo prvi put okupili. Tradicionalno pred početak turnira “Josip Katalinski Škija” krenemo da spremamo novu selekciju za kvalifikacije koje nas očekuju na jesen. Vidjet ćemo šta imamo na raspolaganju, a ima sigurno još igrača koje trebamo da provjerimo”.

Ratković očekuje i pozitivan rezultat u predstojećim utakmicama.

“Pred nama je nastup na turniru koji nosi naziv istinske legende bh fudbala. S tim u vezi ovi mladi momci, a i mi u stručnom imamo obavezu da se predstavimo na najbolji način. Iako je turnir prijateljskog karaktera, mi ćemo nastojati da napravimo i što bolji rezultat”.

Polufinalne utakmice će biti odigrane 6. aprila na stadionu “Otoka” u Sarajevu, a sastaće se BiH-Selekcija Grada Beograda (11:00), Crna Gora-Selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva (16:00).

Utakmice za plasman na programu su u petak, 7.4.2017. u 11:00 i 15:00 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, a ne na stadionu “Grbavica” kako je prvobitno bilo planirano.

(Reprezentacija.ba)