U17 BiH se drugi put uzastopno plasirala na Euro

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U17) jučer je napravila još jedan veliki uspjeh plasiravši se na Europsko prvnestvo, koje će se igrati od 3. do 19. maja ove godine u Hrvatskoj.

Izabranici Sakiba Malkočevića su osvojili drugo mjesto u grupi 7 Elitne runde kvalifikacija za EP sa četiri boda i izborili nastup na EP kao jedan od sedam najboljih drugoplasiranih selekcija (ukupno osam grupa).

Ovo je drugi uzastopni nastup na EP za kadetsku reprezentaciju BiH, što je veliki uspjeh za omladinski fudbal u našoj državi.

Na prvenstvo za igrače do 17 godina plasirale su se reprezentacije Hrvatske (domaćina), Bosne i Hercegovine Njemačke, Italije, Engleske, Španije, Turske, Holandije, Mađarske, Srbije, Norveške, Škotske, Ukrajine, Farskih Ostrva, Francuske i Republike Irske.

U prvoj jakosnoj grupi nalaze se selekcije Hrvatske, Njemačke, Engleske, Škotske, Republike Irske, Holandije, Španije i Francuske.

Drugu jakosnu grupu čine Mađarska, Turska, Italija, Srbija, Ukrajina, Norveška, Bosna i Hercegovina te Farska Ostrva.

Izvlačenje grupa je zakazano za 3. april u 18,00 sati u Zagrebu, a 16 reprezentacija bit će raspoređeno u četiri grupe sa po četiri selekcije.

Plasman u četvrtfinale izborit će dvije najbolje selekcije iz svake grupe.

(Reprezentacija.ba)